PISK – Jesus hade fel!

Den nya nomineringsgruppen PISK (Protestanter Inom Svenska Kyrkan) har reagerat starkt på statens flyktingpolitik. Kenneth Ekollon, ordförande i PISK och tillika doktorand i storytelling, arbetar nu intensivt med flertalet bibeltexter.

”Gamle KG hade rätt – många bibeltexter bör ligga på historiens sopptipp – andra bör vi ta vara på. Det kan ibland vara svårt att veta vilka texter som är viktiga och vilka som ska kastas. Därför bidrar nu PISK till kyrkohistoria genom att på ett rimligt sätt angripa vissa av historierna i bibeln och samtidigt låta dem vara ett exempel för våra politiker”
Pressmeddelande från PISK 4/11

Kenneth Ekollon menar att Jesus visst inte mättade 5000 kvinnor och män.
– Det räcker gott med 50 stycken, säger han och fortsätter. Max 50, fler är att ta i och skulle satt en hel bys näringsliv ur spel. Det är inte okej att människor samlas och äter på det där sättet. Särskilt inte mat som inte är deras.

Likaså menar hr. Ekollon att det är med berättelsen om när Jesus tar emot barnen.
– Inte kunde Jesus ta emot några barn inte. Han var ju singel! Dessutom hade barnen vid den här tiden krav på att anhöriga skulle följa med och det hade ju absolut varit helt orimligt. OCH hur i all världen vet man att det är just barn. Själv har jag träffat en man som var 34 men som såg ut som 14. Ensamkommande barn är början på slutet och några sådana tog Jesus minsann inte emot. Nä, i vår text gjorde Jesus noggranna undersökningar på barnen så att de verkligen var barn och inte hade skägg. Sedan lät han apostlarna utreda skälen till att närma sig Jesus SEN kunde de skriva kontrakt på att de skulle uppföra sig.

Även texter där Jesus säger ”jag var hungrig och ni gav mig att äta, jag var utan kläder och ni klädde mig….” justeras i PISK:s nya förslag till bibeltexter.
– Här är det viktigt att förstå kontexten, säger Kenneth. De hjälpte ju Jesus på plats. De tog ju inte honom till ett avlägset land. Och kläder fixade de PÅ PLATS. Finns inget i texten som ens antyder något annat, avslutar Kenneth.

Annonser